Yogurt Fried Chicken ( YFC)
Yogurt Fried Chicken ( YFC)

 

Yogurt Fried Chicken ( YFC)

Sumber Resepi dari Love2cook thank you so much Love atas resepi yang sungguh sedap ni- ros kongsikan di sini ya.
Ingredients :~
(A)

1 whole chicken ~ cleaned and cut into medium sizes, drained.
1 cup/250ml plain yogurt
6 garlic cloves ~ finely pounded
2 inches ginger ~ finely pounded
1 tbsp paprika powder
1 tbsp cayenne powder
salt to taste
2 sprigs of curry leaves

(B)

1.5 cups wheat flour ( u may also add some rice flour)
1 tsp baking powder
1 tbsp cayenne powder
1 tbsp paprika powder
a pinch of salt

lemon juice (optional)
cooking oil

Cooking Methods :~

1. In a large bowl, marinate chicken together with all ingredients (A). Leave it aside for about 2-3 hours ( may also marinate overnight).
2. Once marinating time is over, mix together Ingredients (B) in another large bowl..(u may also use a ziplock plastic bag for this).
3. Meanwhile, heat oil in a wok. Make sure it’s hot enough to fry (not smoky).
4. Place marinated chicken pieces in the mixed flour, coat well and deep fry in oil till cooked. (if using ziplock plastic bag, put mixed flour in the bag..then add chicken pieces, zip it and shake well).
5. Once cooked, remove chicken from wok, drain excessive oil. Squeeze some lemon juice over the fried chicken (optional).
6. Yogurt Fried Chicken is ready to be served!

Nota: Semalam ros tak guna bahan B untuk salut ayam ni, ros hanya salut dengan tepung goreng ayam yang biasa tu je…hihihi..ni nak cepat keje..hihi..harap Love tak marah.., tapi rasa perapan Bahan A tu memang terasa lah, ayam jadi lebih sedap, anak-anak ros semua suke, terima kasih sekali lagi Love atas resepi yang sedap dan ringkas ini, pasti ade siaran ulangan nye nanti. : )

Yogurt Fried Chicken ( YFC)
Yogurt Fried Chicken ( YFC)
Yogurt Fried Chicken ( YFC)
Yogurt Fried Chicken ( YFC)