Masak Keropok Ikan Dalam Microwave
Masak Keropok Ikan Dalam Microwave

Masak Keropok Ikan Dalam Microwave

Jom kita cuba masak keropok ikan guna renji ( microwave) senang pun senang, tak guna minyak pun, sesuai lah pada sesiapa yang tengah berdiet tu, actually kan pernah masak papedem jugak guna cara ni, rangup jugak jadinya. Cara ini diperkenalkan oleh Kak Zela aka Alezron di Myr tu, tapi ros copy caranya dari Blog Kak Yani, ape pun terima kasih buat Kakak berdua ni kerana berkongsi satu lagi Alternatif Goreng Keropok Ikan. : ) Di bawah ni cara-caranya,

Sumber asal dari Kak Zela dan Ros copy dari Blog Kak Yani Toke Myresipi , Aku adalah Aku.

Caranya

1. Susun 6 atau 8 keping keropok ikan di atas piring , tekan renji (microwave) 600watt dan setkan 1 minit, jika keropok tebal boleh lebihkan masa 1 minit 30 saat atau sehingga 2 minit. Sedia untuk dihidangkan sungguh rangup dan tidak berminyak.

Nota: Keropok ikan memang sedaplah kan di cicah dengan sos cili, kat rumah ni stok keropok ikan sentiasa je ade, sebab ramai je penggemar nye, makan bihun dengan keropok, makan ikan singgang pun dengan keropok hihihi : )

Masak Keropok Ikan Dalam Microwave
Masak Keropok Ikan Dalam Microwave
Masak Keropok Ikan Dalam Microwave
Masak Keropok Ikan Dalam Microwave