Blog - Keluarga

Share

Tepat pukul 2.45 petang tadi, ros menerima satu bungkusan dari Malaysia, kali ini ros dapat hadiah dari seorang novelis iaitu Zaila Zakaria atau nama penanya IEJAY ZAKARIA, sebenarnya kami telah bekenalan lama dalam dunia Internet, Ber Ym dan berchatting.

Satu hari Iejay telah meminta izin ingin menggunakan beberapa resepi ros berserta gambar yang ade di Multiply dan jintanmanis.com untuk dimuatkan dalam novel terbaru beliau, ros dengan rela hati dan gembira memberi keizinan Iejay berbuat demikian, jujur memintan izin lagi bagus dari pada ambil tanpa kebenaran, dan hari ini Iejay telah memberi kan token pada ros iaitu, satu novel hasil tulisan beliau iaitu RESEPI HATI terbitan NB Kara Sdn Bhd.

Bukan novel je ros dapat ade 5 buah buku resepi, 2 buku kanak-kanak dan paling terharu dapat dua helai baju baby, kiranya ni lah baju baby pertama yang ros terima, Alhamdulillah suke sangat-sangat.

Bila ros belek novel RESEPI HATI ni, di muka surat pertama nye tercatat  nama Rosmarlina Binti Abd Gani dan website JINTANMANIS.COM, siap mention lagi ros duduk Osaka  Jepun, Terharu bercampur rasa bangga sekejap sebab dihargai oleh IEJAY, gembira sangat ni, hati berbunga riang.

Pada Iejay Zakaria terima kasih atas hadiah yang dikirimkan, Ros tak sabar nak baca Novel Resepi Hati ni, Pada kawan-kawan yang di Malaysia tu, masih berkesempatan lagi  nak membeli Novel Resepi Hati ni di Pesta Buku 2010 di PWTC Kuala Lumpur, Pesta buku berlansung hingga 28 March ini. Mari kita sama-sama menyokong Penulis yang berbakat ini. : )

 : ) terima kasih Iejay, mention nama Ros dan web JMC dalam Novel Resepi Hati ni

Nota: Buku kanak-kanak tu terus damia ambil belek, suke sangat nampaknye dia, dan buku resepi tu, lagilah ros suke, bolehlah di cuba nanti. : )

Share

 

Comments  

 
+1 #25 amir zirfan 2012-06-23 14:34
Quote
 
 
+1 #24 kina 2012-04-19 22:10
saye nk bljr msk sbb saye suke memasak ....hehehe ....terime kasih kpd yg membuat buku ni terime kasih sgt2 k...
Quote
 
 
+1 #23 saffaat 2012-01-06 12:35
sy nk blaja masak ar
Quote
 
 
+1 #22 2010-04-01 06:53
Quoting farrah:
hehehe k.iejay saya a tu salah sorang yg ckp k.ros promotekan..usehe mencari booth NB..huhhu gigih tunggu sampai k.iejay dtg sbb nak dptkan sign hehe..n thnkx bookmark yg cute..
k.ros:lom abis bc lg a..hehe tapi tgk page2 belakang mmg mcm best hehe...resepi2 dlm tu pun mcm best hehe..2in1..hehehe..

kakros nak h abiskan sampai 3 hari baru selesai baca, sbb kakros byk keje kan kt sini, heheeh, tp mmmg bestalh novel tu farra...resepi pun byk leh bantu klu nak main masak2 h eheeheheh, semangat farra ya sampai tunggu iejay dtg...bagus gak kan, dpt bookmark comel iejya tu
Quote
 
 
+2 #21 2010-03-31 14:19
hehehe k.iejay saya a tu salah sorang yg ckp k.ros promotekan..usehe mencari booth NB..huhhu gigih tunggu sampai k.iejay dtg sbb nak dptkan sign hehe..n thnkx bookmark yg cute..
k.ros:lom abis bc lg a..hehe tapi tgk page2 belakang mmg mcm best hehe...resepi2 dlm tu pun mcm best hehe..2in1..hehehe..
Quote
 
 
0 #20 2010-03-30 17:29
Quoting iejay:
Ros thanks for the promo... memang ada few yg datang ke booth NBkara di PWTC dan kata dia tahu novel iejay ni daripada blog ros...

Thanks juga kerana sukakan novel iejay yang tak seberapa tu...

ni nak tumpang buat iklan sikit ya ros:
kepada sesiapa yang nak beli novel ni secara terus daripada iejay boleh contcat iejay through email di ya...

ok nnnt ros bg tau sape nak beli leh contact iejay ya
Quote
 
 
0 #19 2010-03-30 17:28
Quoting iejay:
Ros thanks kerana promo di sini...
memang ada few yg datang ke PWTC dan kata mereka tahu pasal buku iejay daripada blog Ros...
Serooknya dengar Ros suka buku iejay yang tak seberapa tu...

Ni nak tumpang promo lagi...
Pada yang nak beli online boleh hubungi iejay melalui email di ya...

mmg buku tu best baca lah, ros suke sgt jalan ceritanya...bukan sbb ade nama ros tau heheehhe, sampai nangis ros baca...sedeh ge mbira semua ade tahniah ya iejay, sbb tulis buku yang best tu
Quote
 
 
0 #18 2010-03-30 15:20
Ros thanks for the promo... memang ada few yg datang ke booth NBkara di PWTC dan kata dia tahu novel iejay ni daripada blog ros...

Thanks juga kerana sukakan novel iejay yang tak seberapa tu...

ni nak tumpang buat iklan sikit ya ros:
kepada sesiapa yang nak beli novel ni secara terus daripada iejay boleh contcat iejay through email di ya...
Quote
 
 
0 #17 2010-03-30 15:12
Ros thanks kerana promo di sini...
memang ada few yg datang ke PWTC dan kata mereka tahu pasal buku iejay daripada blog Ros...
Serooknya dengar Ros suka buku iejay yang tak seberapa tu...

Ni nak tumpang promo lagi...
Pada yang nak beli online boleh hubungi iejay melalui email di ya...
Quote
 
 
0 #16 2010-03-29 17:03
Quoting farra:
salam k.ros..hehe sbbkan promote k.ros ngn pic buku tu sungguh menarik farra tuk cr buku tu..hehe kebetulan time farra g li, k.eijay pun ada ctu tuk autograf sesion..siap mention k.ros promotekan buku dia..senyum dia hehehe..n dpt book mark dia buat..kreatof tul a dia hehe..

wah farra dah beli ya buku resepi hati tu, best tau novel tu, kakros baca sampai menitis air mata, ade air mata sedih ade air mata gembira , enjoy the book ok, wah siap mention nama kakros ke iejay ya..heheheh malu nye heeheee
Quote
 
 
0 #15 2010-03-29 00:02
salam k.ros..hehe sbbkan promote k.ros ngn pic buku tu sungguh menarik farra tuk cr buku tu..hehe kebetulan time farra g li, k.eijay pun ada ctu tuk autograf sesion..siap mention k.ros promotekan buku dia..senyum dia hehehe..n dpt book mark dia buat..kreatof tul a dia hehe..
Quote
 
 
0 #14 2010-03-28 19:29
Quoting aiyeen:
btw,
buku kengkanak "apa yg buat anas gembira"
tu mcm pittari kena nama anas ye?
hihi :lol:

tulah ain masa dpt tu, rasa gembira sgt, sbb ade nama anas, mmg kanpeki lah utk anas tu heheeee
Quote
 
 
0 #13 2010-03-28 19:29
Quoting aiyeen:
wauweee dah publish dah~~
nak g pwtc cam xsempat la minggu ni kakros,
tgh mengerjakan hantaran...
agak2 kalau ain mintak die pos boleh tak ye?
nak no tepon publisher tu kak ros, boleh??
nak sgt !!! :D

ok ok nnt kakros bg email kt fb ya, nombor contact publish er tu, takpe ain kakos faham ain sibuk tu, buat mane yang penting dulu ya
Quote
 
 
0 #12 2010-03-28 19:28
Quoting Sue@nenie:
Salam Ros,
Wahhh bestnya...dapat gift..hu hu hu novel rupanya yaaaaa, ingatkan buku masakan tadi..apa-apa pun tahniah buat Ros sebagai inspirasi dan ieyayang berjaya menyiapkan novel tersebut

thanks ya sue, tahniah buat penulis tu juga, ros dah baca dan nak 3/4 novel tu, so far mmg best jalan ceritanya...sue nnt ade masa leh beli novel tu...hihi
Quote
 
 
0 #11 2010-03-27 10:15
btw,
buku kengkanak "apa yg buat anas gembira"
tu mcm pittari kena nama anas ye?
hihi
Quote
 
 
0 #10 2010-03-27 10:14
wauweee dah publish dah~~
nak g pwtc cam xsempat la minggu ni kakros,
tgh mengerjakan hantaran...
agak2 kalau ain mintak die pos boleh tak ye?
nak no tepon publisher tu kak ros, boleh??
nak sgt !!!
Quote
 
 
0 #9 2010-03-26 23:37
Salam Ros,
Wahhh bestnya...dapat gift..hu hu hu novel rupanya yaaaaa, ingatkan buku masakan tadi..apa-apa pun tahniah buat Ros sebagai inspirasi dan ieyayang berjaya menyiapkan novel tersebut
Quote
 
 
0 #8 2010-03-26 20:50
Quoting ummi:
Salam Ros, waaaahhh lepas ni lagi meletupp la keluar resepi2 dari buku2 tuh...sonok anak2 dpat jgk habuan diaorg yaaa..hehee..mst diaorang leka dgn buku tuh, bolehlah maknya menggodek dgn aman kat dapur..hehe

tulah sib baik ade buku buku utk dua org kanak2 tu jugak, bulehlah ummi dia ni belek buku resepi n baca novel tu dgg tenangnya hihi...nak godek kt dapur esok lusa kot kak, nnt dah buat ros report ya hihi
Quote
 
 
0 #7 2010-03-26 20:34
Salam Ros, waaaahhh lepas ni lagi meletupp la keluar resepi2 dari buku2 tuh...sonok anak2 dpat jgk habuan diaorg yaaa..hehee..mst diaorang leka dgn buku tuh, bolehlah maknya menggodek dgn aman kat dapur..hehe
Quote
 
 
0 #6 2010-03-26 19:38
Quoting E-na:
Salam Ros..
E-na baca sinopsis novel tu mcm best jer...he he murah rezeki bb ni, moga terus mendapat rahmat darinya.

aminn kan doa kak Ena tu, ros baru baca suku novel ni, nnt klu dah habis ros bagi review ye heeheee
Quote
 

Add comment


Security code
Refresh