Informasi dan rujukan - Informasi dan rujukan

Share

Salam buat semua, atas permintaan beberapa sahabat, di sini ingin ros kongsikan cara meninggalkan komen di shoutbox JMC, di bawah ini antara langkah-langkahnya,:-

1. Taip Nama Anda , URL blog ( pada yang tiada blog tinggalkan kosong sahaja) dan mesej yang ingin disampaikan.

2. Kemudian anda akan lihat ade soalan ringkas matematik, dan click jawapan.

3. Akhir sekali click send, Mesej anda akan terpapar di ruang shoutbox dengan automatiknya.

Bagi ruang komen di setiap Entry JMC

1.Click Add New Comment di bawah Entry,  Isi nama, Email dan URL ( jika ada) dan taipkan sahaja komen, akhir sekali isikan  kata laluan dan tekan send.

- Nota: Setiap komen di Entry berlainan sedikit dengan shoutbox, Komen yang diterima di JMC, ros akan approved dan baru akan dipublish. Maknanya komen yang dihantar di Entry tidak akan keluar secara automatik, ros akan baca dahulu.

Langkah-langkah security ini bagi ros amat perlu, bagi mengelakkan SPAM dan gangguan-gangguan luar yang tidak dikehendaki, segala kesulitan amat dikesali.

Jika ade two way communication, rasanya lagi bagus, dapat juga ros mengenali pelawat-pelawat baru mahupun yang lama, insyaAllah setiap komen akan di balas dan ros akan berkunjung balas ke blog masing-masing. Nak bertukar Link pun boleh. : )

 

Langkah 1, taip nama, URL blog dan mesej, lihat soalan matematik ( captcha)

  Langkah 2, Pilih dan Click Jawapan bagi soalan di atas

Langkah 3 Click Send

Nota: semoga screen capture ini dapat membantu ye. : ), Di sini juga ingin Ros ucapkan ribuan terima kasih kepada pelawat setia yang sering memberi komen di shoutbox dan komen di Entry JMC, ros gembira sangat-sangat, semoga jalinan persahabatan maya antara kita akan lebih erat dengan adanya komunikasi dua hala ini, sokongan semua amat ros hargai.

Share

 

Comments  

 
0 #38 veni 2013-10-08 19:10
nampak mcm best n senang resepi biskut.. rasanya DEEPAVALI ni, sy nak cuba buat sendiri lah
Quote
 
 
0 #37 sitirohana 2013-09-01 13:52
mohon halal resepi ya....
Quote
 
 
0 #36 siti fatimah 2013-04-22 09:55
akq,sy mhon share respi,hrap halalkn ye..
Quote
 
 
0 #35 Sue Nanie 2013-03-29 16:24
Assalam.jintan manis sy minta izin ambil resepi karipap rangup nie.dah lama cari.
Quote
 
 
0 #34 Norazliza 2013-02-25 18:55
Salam..saya pengunjung baru blog ros,saya dah cuba membuat roti ia menjadi,trima kasih ros...saya nak minta resepi opor daging nampak sedap.
Quote
 
 
0 #33 PokCIk 2013-02-14 21:42
Jom datang ke blog pokCIk
Quote
 
 
0 #32 rozila 2013-02-04 11:56
Suka ikut JMC ni dan suka tgk rakan2 blog yang dekat kotak berehat sebentar. Tapi "berehat sebentar" sekarang nie dah tak keluar senarai rakan tu kenapa ek?
Quote
 
 
0 #31 aza 2012-12-01 03:22
Ada resepi kek chiffon blueberry tak? Dahl lama nak buat ta pi susah nak yg tulen
Quote
 
 
0 #30 nur izzati amira 2012-11-26 18:55
Thanks kak ros 4 d sharing..!!
Tak Sabar nak cuba .... huhu..
Quote
 
 
0 #29 Walinong Sari 2012-04-24 12:23
sis harap halalkan apa yg sis dh copy ... tq
Quote
 
 
0 #28 Walinong Sari 2012-04-24 12:22
sis ada dmnld 2 resepi kat bg jmc... tq
Quote
 
 
0 #27 dathieyn 2012-04-21 19:52
nmpk mcm sdppp jer.nk kena cba nih..
Quote
 
 
0 #26 khaty 2012-03-27 01:04
ada masa nk try resepi akak.
Quote
 
 
0 #25 2011-08-09 13:56
menarik blog ni....first time buka blog ni da terpikat.... resepi2 mmg mengancam....
Quote
 
 
0 #24 2011-07-17 19:48
sye suka blog nie...
Quote
 
 
0 #23 2011-07-17 19:47
sye harap blog nie de sampai bila....
Quote
 
 
0 #22 2011-06-29 16:57
Salam Ros,

Jumpa jintanmanis secara tak sengaja ketika cari resepi untuk hidangan. Maklum saja, kalau di Malaysia,tering in nak makan apa2, boleh beli tapi kat Beijing ni kena buat sendiri. Alhamdulillah, dah cuba beberapa resepi dan jadi. Sambil2 tu bawa ke ofis untuk dirasa oleh staf akak. Terima kasih, ya. Nelawati, CRI Beijing.
Quote
 
 
0 #21 2011-04-25 16:35
salam.
hai h da lame ushar blog ros ni. info-info sangat berguna.
teruskan usaha anda mencipta resipe2 baru.
Quote
 
 
0 #20 2011-04-15 09:30
Assalam.kak ros..saya seronok dapat berkenalan dengan JMC ni..Semangat nak berperang kat dapor makin menjadi2.. akak org n9 ke? area mane tu?
Quote
 
 
0 #19 2011-03-01 15:24
Salam Ros..
saja nak try ni..
org baru belajar..
oh ya Ros sya nak tanya..Ros ada tak resepi nak buat roti paun yg lembut dan sedap d mkn bgitu saja..ank2 saya ni suka sgt mkn roti paun..slalu main beli jak tp pernah 1 kali tu bila beli kita nmpk dlm isi roti tu ada serangga..klu jumpa 1 kali takpe tp byk betul dan nmpk mcm ada kkotoran melekat kat roti..sejak dari tu tak berani dah nak beli roti paun..huhu..klu Ros ada resepi boleh lah kiranya nak belajar buat sendiri..
Quote
 

Add comment


Security code
Refresh